Un adolescent abandonat de mamă și neglijat de asistenții sociali a ajuns să cântărească 150 de kilograme la 17 ani

Data publicării:
mana cu perfuzie

Drama lui Marius a început când avea 9 ani. Mama a plecat în lume, tatăl să îşi caute de muncă. În opt ani, copilul a ajuns la 150 de kilograme.

Am găsit refugiu în mâncare. Eram mic, nu am gândit... Acum nu mai pot să merg deloc”, spune tânărul.

Părăsirea de către mamă i-a creat un gol foarte puternic iar el a găsit prin a mânca o tendinţă de a acoperi”, explică psihologul George Vâlceleanu.

Marius a renunţat şi la şcoală acun doi ani. Colegii râdeau de el. Acum, situaţia s-a agravat. De trei luni nu se mai poate ridica din pat. Tatăl lui, care îl vizitează rar, spune că nu a cerut ajutorul medicilor pentru că este prea sărac. Iar bunica, cea care îl creşte pe Marius, are o pensie de 300 de lei şi abia îşi duce zilele.

„Mi-e greu mult de tot. Nu pot să îi aduc ceva să îl intrețin. Si cu hainele stă rău, nu găsesc nici papuci”, spune Florin Icur, tatăl băiatului.

Grav este că asistenţii sociali îi cunoşteau povestea. Spun senini că nu au intervenit pentru familia nu i-a sesizat. Găsesc şi alte motive.

Nu are acte. Este dintr-o familie dezbinată”, spune asistentul social Daniela Zindă.

Săptămâna trecută, băiatul de 17 ani a intrat în comă. Medicii au reuşit cu greu să îl readucă în simţiri, iar acum încearcă să îi salveze viaţa adolescentului.

„Vom face de săptămâna viitoare o comisie, pentru a evalua starea de lui de sănătate şi ce anume trebuie făcut”, spune Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Anul trecut, tot în judeţul Dolj, un copil de 5 ani a murit, din cauză că cele 120 de kilograme pe care le cântărea i-au fost fatale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri