Un azil modernizat din Făgăraș stă închis de un an de zile. Primăria nu are bani să plătească angajații

Data publicării:
camin pentru batrani fagaras

Lucia Brădescu are 68 de ani. Grija zilei de mâine o macină tot mai tare, pentru că nu se poate descurca singură. Unicul venit pe care îl are este ajutorul social, care abia dacă îi ajunge ca să îşi cumpere medicamente. Soluţia ar fi să ajungă la un azil de bătrâni pentru a avea permanet un sprijin.

„Aș avea nevoie de un ajutor, mai ales de un cămin de batrâni. Din câte văd la televizor sunt condiții deosebite, față de cele în care stau eu acum, singură”, spune Lucia Brădescu.

În aceeași situație este și doamna Emma, pe care familia nu își mai permite să o îngrijească.

„Așteptam, în fiecare zi, în fiecare lună, să îl deschidă”, spune Emma Eghet.

Iar aşteptarea nu se va încheia prea curând. Căminul de bătrâni din Făgăraş stă în continuare cu uşile închise şi asta pentru că deşi Primăria a organizat până acum două licitaţii nu a reuşit să încheie contract cu niciun posibil administrator. De îndată ce hotărârea de Consiliu Local va fi aprobată la Prefectură, Primăria va organiza şi o a treia licitaţie, care speră să fie cu noroc.

Azilul este prevăzut cu spații dedicate cabinetelor medicale, cu o cameră de zi, dormitoare cu băi proprii, bucătarie și o sală de mese.

Vor beneficia de psiholog, de serviciile medicale ale medicului din zonă cu care se va colabora, asistenţi sociali, tot personalul de specialitate necesar pentru aceste servicii”, afirmă Bogdan Taflan, şef serviciul public de asistenţă socială Primăria Făgăraş.

Deocamdată, însă, este pustiu, nemobilat, iar autoritățile se tem că, dacă nu va fi dat în folosință curând, se va degrada. Cu un buget local redus, Primăria Făgăraș nu își permite să angajeze personalul necesar.

„Am găsit de cuviință să ne descurcăm singuri prin acest apel pe care îl facem, prin acest anunț pe care îl vom publica și în urma căruia vom aștepta mai multe ONG-uri să participe la această licitație”, declară Sorin Manduc, primarul Făgărașului.

Abia după acest pas, între organizațiile sau firmele interesate să administreze azilul și comisia stabilită de Consiliul Local vor avea loc negocieri și se vor stabili condițiile în care va fi administrat azilul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri