Un bărbat a obținut 18.000 de lei de la o bătrână pe care a mințit-o că fiul ei trebuie operat de urgență

Data publicării:
Bărbat cu cătușe la mâini.
Foto: GettyImages

Poliţiştii din Reghin au identificat şi reţinut un bărbat din Craiova care, folosindu-se de metoda "Accidentul", ar fi solicitat şi obţinut de la o femeie de 80 de ani peste 3.000 de euro, a informat duminică IPJ Mureş.

În fapt, la data de 31 decembrie 2022, un bărbat s-ar fi prezentat la locuinţa unei femei, de 80 de ani, din Reghin, care i-ar fi înmânat 3.000 de euro şi 3.000 de lei, după ce acesta i-ar fi comunicat că fiul ei are nevoie de o operaţie urgentă, în urma producerii unui accident rutier.

La aceeaşi dată, poliţiştii de investigaţii criminale din Reghin l-au identificat pe cel în cauză, fiind vorba de un bărbat, de 38 de ani, din Craiova.

Persoana bănuită a fost reţinută pentru 24 de ore.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, scrie Agerpres.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş recomandă populaţiei să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele "implicate în accidentul rutier" şi să verifice dacă situaţia de urgenţă este reală, sunând ruda până răspunde.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri