Un bărbat care a omorât cu toporul un câine, anchetat

Data publicării:
emblama politie

Poliţiştii constănţeni au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat din localitatea Lumina care a omorât cu un topor câinele de luptă al unui vecin, el spunând-le anchetatorilor că animalul a intrat în curtea lui şi a ucis mai multe păsări, după care l-a atacat şi a fost nevoit să se apere, potrivit News.ro.

emblama politie

Poliţiştii din localitatea constănţeană Lumina au fost sesizaţi duminică seară de proprietarul câinelui de luptă că animalul a fost ucis de un vecin. Anchetatorii au stabilit că animalul a intrat în curtea celui care l-a ucis şi i-a omorât găinile. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, le-a spus poliţiştilor că animalul a devenit agresiv, iar el a luat un topor şi a încercat să se apere, lovindu-l. Lupta a continuat pe stradă, acolo unde câinele a fost ucis.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru uciderea unui animal fără drept, el riscând, conform legii, închisoare de trei luni sau un an ori amendă.

De asemenea, şi proprietarul animalului riscă să fie sancţionat pentru că nu a înregistrat câinele de luptă în baza de date a Poliţiei şi pentru că nu a luat măsuri pentru ca acesta să nu producă pagube. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri