Un bărbat care a scos cuţitul într-un autobuz din București, imobilizat şi dus la secția de poliție. SRI exclude ipoteza teroristă

Data actualizării: Data publicării:
mana care tine un cutit
FOTO: Getty Images

Un bărbat care a scos cuţitul într-un autobuz din Bucureşti a fost imobilizat şi dus la secţia de poliţie, cu ajutorul brigăzii antiteroriste a SRI. Serviciul Român de Informații a anunțat ulterior că suspectul nu are profil terorist și nu are motive să considere incidentul un posibil act de natură teroristă.

„Astăzi, în jurul orei 12,00, într-un autobuz ce se afla în circulaţie în Sectorul 5, un bărbat a afişat, la vedere, un cuţit, fără a ameninţa vreun călător anume. O persoană a apelat prin sistemul 112 şi a sesizat situaţia”, potrivit unui comunicat al Poliţiei capitalei.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 18 Poliţie, precum şi un echipaj al Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit sursei citate, bărbatul - cetăţean român, 47 de ani - a fost imobilizat şi dus la sediul secției de poliţie.

SRI informează, la rândul său, că a trimis la fața locului o echipă de intervenție din cadrul brigăzii antiteroriste, după ce a primit informația că un bărbat era înarmat cu un cuțit la vedere, într-un autobuz. „Echipa de intervenție a ajuns la fața locului unde, în coordonare cu Poliția, l-a imobilizat pe suspect în condiții de siguranță pentru ceilalți pasageri și participanți la trafic. Suspectul a fost predat Poliției, iar în acest moment se fac cercetări. Din primele verificări efectuate de SRI, suspectul nu este cunoscut pe profil terorist, iar până în prezent nu există elemente care să lege incidentul de un posibil act terorist”, precizează SRI într-un comunicat.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri