Un bărbat care avea simptomele unui infarct a murit după ce medicul l-a trimis la un alt spital

Data publicării:
ambulanta

Acuzaţii grave la adresa unui medic de la Spitalul din Corabia. Rudele unui bărbat care a murit în ambulanţă, la doar 200 de metri de unitatea medicală, susţin că doctorul l-a trimis la Slatina, deşi avea simptomele unui infarct şi nu era stabil. În plus, salvarea cu care a plecat de la spitalul din Corabia nu avea medic, ci doar o asistentă, care l-ar fi resuscitat pe bărbat manual. Cazul a intrat acum şi în atenţia poliţiştilor, care au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Sâmbătă seara, familia bărbatului de 43 de ani a sunat la 112 şi a cerut ajutorul după ce acestuia i s-a făcut rău. O ambulanţă l-a luat de acasă şi l-a dus la spitalul din oraş. Pentru că prezenta simptomele unui infarct, iar la spitalul din Corabia nu există cardiolog, medicul de gardă a cerut transferul la Slatina. Cum nici ambulanţa nu avea medic, ci doar asistentă, acelaşi doctor de gardă a solicitat un echipaj de la Caracal, care să-l preia pe bărbat la jumătatea drumului.

Medicul de gardă a considerat că trebuie trimis mai departe, în condiţiile în care el nu era stabil”, spune Monica Mândruţă, verişoara bărbatului decedat .

La nici 200 de metri de spital, starea pacientului s-a agravat.

A oprit salvarea şi au început să-l resusciteze manual. Aparatură nu a fost”, adaugă Monica Mândruţă,  verişoara bărbatului decedat .

Rudele susţin că bărbatul, care şi-a dat ultima suflarea pe targa din ambulanţă, putea fi salvat dacă ambulanţa din Caracal venea mai redepe.

De trei ori am dat eu apel la 112. Prima dată mi-a spus că a plecat salvare cu medic din Caracal. Am stat cam 20-25 minute acolo lângă salvare. După 25 de minute am mai dat telefon atunci plecau din Caracal am cerut să vină şi SMURD. A spus că SMURD-ul nu este decât pentru accidente”, spune Titel Becheanu, socrul bărbatului decedat.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Olt susţin, însă, că toate procedurile au fost respectate.

„Pacientul era pe monitorizare, pe defibrilare, s-a resuscitat timp de 45 de minute fără rezultat”, afirmă Mădălina Deloreanu, director SAJ Olt.

Autorităţile locale anunţă o anchetă.

„Consiliul Local va cere un raport detaliat, mai ales că vor fi acuzaţii, din câte am înţeles, că nu şi-ar fi făcut datoria persoanele de la spital”, declară Sorin Vlad, viceprimarul oraşului Corabia.

Familia este hotărâtă să facă plângere, după înmormântare, dar oamenii legii deja s-au autosesizat.

Anchetatorii aşteaptă şi raportul medicilor legişti, pentru a vedea dacă bărbatul putea fi salvat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri