Un bătrân sărac, alături de Robert Negoiță pe lista celor mai mari datornici la stat

Data publicării:
batran

Un bătrân imobilizat la pat din Gorj este printre cei mai mari datornici din ţară. Apare pe lista Fiscului alături de Robert Negoiţă şi alţi oameni de afaceri. Bărbatul are aproape 70 de ani şi s-a ales cu datorii de 11 milioane de lei după ce a fost de acord să fie trecut în acte director al unei firme.

Într-o casă cu o singură încăpere trăieşte unul dintre cei mai mari datornici - persoană fizică din România. Conform ANAF, Dumitru Tentoaica nu a plătit impozite şi contribuţii sociale imense.

Reporter: Ştiţi că aveţi vreo 100 de miliarde de lei (n.r. lei vechi), datorii la stat?
Dumitru Tentoaica: Nu cred, doamnă! N-am cum!

Problemele omului îşi au originea într-o propunere făcută de sora sa, acum câţiva ani. Atunci, a acceptat să fie trecut în acte ca director al firmei acesteia. Teoretic, acest lucru urma să-l ajute să ia o pensie mai mare.

Dumitru Tentoaica: A făcut ce-a vrut. Zicea că mă pune pe mine să comand o firmă şi pe urmă a dat faliment
Reporter: Ce firmă? Cu ce se ocupa firma asta?
Dumitru Tentoaica: Cu fier vechi.

Reporter: Ştiţi să fi avut vreodată afaceri?
Vecină: De unde, doamnă, afaceri? Nu ştiu de nicio afacere.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: Chiar dacă bărbatul se află în top 10 cei mai mari datornici din ţară, la Primăria Ţânţăreni, el nu figurează cu nicio restanţă.

Robert Ciutureanu, viceprimarul localităţii Ţânţăreni: Nu ştiu situaţia asta cum a apărut peste noapte. Dumnealui, în imobilul care locuieşte, nu e proprietar, e locatar. Are taxele achitate la zi.

Datoria trecută acum în contul bărbatului este de zece ori mai mare decât bugetul comunei în care trăieşte.

Robert Ciutureanu, viceprimarul localităţii Ţânţăreni: Suma dumnealui de care beneficiază lunar nu depăşeşte 2.000 de lei. Nu văd cum şi-ar putea lua angajamentul să plătească asemenea sumă.

Gheorghe Pecingină, avocat: Nu ştiu ce a semnat persoana respectivă. Eu consider că, spre binele dumnealui, ar trebui să depună o plângere autorităţilor, să spună ce s-a întâmplat pentru că sunt întrunite elementele mai multor infracţiuni din punctul meu de vedere.

Bărbatul ar putea scăpa de toate datoriile dacă va fi aplicată amnistia fiscală promisă de ministrul Finanţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri