Un bazin polo inaugurat cu fast la Arad nu poate fi folosit

Data publicării:
bazin polo

La Arad, un bazin de polo, tocmai inaugurat cu fast de ministrul Dezvoltării, nu poate fi folosit. Nu are niciun angajat, lucru care cade în sarcina primăriei din oraș. Reprezentanții ei spun însă că nu pot să finalizeze procedurile din cauză că protocolul de predare a investiției, dintre minister și autoritatea locală, întârzie de mai multe luni.

Bazinul de polo de ultimă generaţie din Arad a fost inaugurat. Degeaba însă. Nu poate fi folosit pentru că nu are niciun angajat, iar scandalul din jurul său este imens. Vina este pasată de la Guvern la Primărie.

Eu mă bucur că acest bazin omologat la ultimele standarde inclusiv de către Federația Română de Polo, de astăzi este al arădenilor. (Cât s-a investit aici?) 23 de milioane de lei”, spune Daniel Suciu Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Cei care ar urma să înoate și să se pregătească în noul bazin, copiii și localnicii, îl contrazic pe Daniel Suciu. Lungimea culoarelor este de 33 de metri, prea puțin pentru desfășurarea unor competiții internaționale sau pregătiri pentru olimpiade.

„Putea să fie și un bazin olimpic, era și mai fain. Și ăsta e un bazin modern, se putea folosi și el pentru competițiile internaționale de 25. Sper să fie folosit pentru copiii care fac performanță și își sacrifică copilăria”, afirmă Sebastian Lucaci director adjunct club sportiv.

Nimeni nu poate să înoate în acest bazin pentru că nu are niciun angajat. Primăria ar trebui să se ocupe de tot ce înseamnă administrarea lui, dar susține că deocamdată nu poate.

„Noi în anul 2018, în decembrie am semnat protocolul pentru a primi acest bazin în cadrul primăriei. Nici până astăzi acest protocol nu a venit. De aceea inaugurarea domnului ministru nu înseamnă și accesul cetățenilor la bazin. Am trimis și în ianuarie protocolul să fie semnat și în februarie iar astăzi când domnul ministru a făcut o vizită în Arad, fără să fim și parte la această vizită, nu a adus și protocolul”, declară Gheorghe Falcă primarul Aradului.

Bazinul de polo de la Arad ar putea fi deschis publicului larg abia în vara sau toamna acestui an, cel mai devreme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri