Un cimitir şi un hotel pentru câini şi pisici, înfiinţate de Primăria Capitalei

Data publicării:
'Actuel Dogs' - Luxury Dogs Hotel Visit
Foto: Guliver/GettyImages

Primăria Capitalei va construi un hotel pentru câini şi pisici, „util cetăţenilor care doresc cazarea acestora”, precum şi un cimitir pentru înhumarea patrupedelor, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

'Actuel Dogs' - Luxury Dogs Hotel Visit
Foto: Guliver/GettyImages

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 33 de voturi „pentru”, 10 abţineri şi un vot „împotrivă”.

„Este un proiect care plasează Bucureştiul în rândul Capitalelor europene. Sunt câteva încercări în mediul privat, dacă vor să se asocieze cu noi, le vom acorda sprijin, însă nu este suficient”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Proiectul este inclus în „Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în Municipiul Bucureşti”, aprobată în şedinţa CGMB din 27 aprilie, şi prevede realizarea unor studii necesare realizării celor două obiective.

„Realizarea studiilor va beneficia şi de sprijinul unor specialişti în domeniul medicinei veterinare (medici veterinari din cadrul Universităţii de Medicină Veterinară, etologi şi chinologi)”, se arată în proiectul de hotărâre.

În şedinţa de Consiliu General din 27 aprilie, a fost aprobată „Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în Municipiul Bucureşti”. În această strategie mai sunt incluse proiecte privind înfiinţarea Poliţiei Animalelor ca divizie specializată în domeniul animalelor din cadrul Poliţiei Locale Bucureşti, împreună cu un dispecerat municipal special, înfiinţarea Serviciului Municipal de Urgenţă şi Resuscitare Veterinară (SMURV), care va fi dotat cu clinici veterinare mobile, folosirea animalelor în diverse evenimente culturale sau sportive, dar şi organizarea de târguri dedicate acestora, oferirea gratuită de cursuri de disciplină canină persoanelor care adoptă căţei.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri