Un conflict între copii s-a transformat în problemă personală între părinți

Data publicării:
copii elevi

M-am enervat, într-un fel. Adică, cum vine fata mea acasă plângând şi spune că "grasa a căzut în şanţ. De ce ai făcut-o grasă pe fata mea? Mama ta cum e?”, spune Delia Hobincă, mama acuzată de agresiune.

Soția primarului a insistat să îi dea o lecţie mai aspră băiatului care a râs de fiica ei. Și-a convins soțul să trimită pe unul dintre asistații social să îl amenințe.

A zis : băi, de ce te iei de fata primarului? Vezi că te duc eu la poliţie. Dacă asta sună a ameninţare, o avertizare, cum s-ar spune la un copil, ca sa îl poţi potoli”, declara Constantin Hobincă, primarul comunei Moțca.

Atunci copilul a intrat in panica, s-a speriat, a făcut pe el in clasa. A început sa plângă, m-a sunat”, spune Ana Maria Iosub, mama copilului agresat.

Băiatul a refuzat din acel moment să meargă la școală și acum are nevoie de consiliere psihologică.

Din spusele psihologului acesta, la o prima evaluare, spune ca baietelul este speriat, Urmeaza sa continuam aceste sedinte de consiliere”, declară Tiberiu Bantaș, putător de cuvânt DGASPC Iași.

Psihologii spun că mama fetiţei care şi-a făcut singură dreptate a greşit. Părinţii ar trebui să lase copiii să îşi rezolve singuri problemele, spun specialiştii.

Doar așa vor putea învăța soluții proprii, inedite, de a-și rezolva conflictele cu colegii și de a nu fi victime”, spune Daniela Mitrofan, psiholog.

Din toată afacerea, cel mai rău a ieşit copilul ameninţat şi bărbatul trimis de primar să îl sperie: el este cercetat penal pentru amenințare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri