Un deputat PSD este acuzat că a amenințat un polițist care i-a cerut să mute mașină. Când i s-au cerut actele a scos legitimația VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
politist

Deputatul PSD de Botoșani Răzvan Rotaru este acuzat că a amenințat un polițist care i-a cerut să mute mașină pentru că parcase neregulamentar.

Întâmplarea a avut pe 31 decembrie 2019, la Aeroportul Suceva, potrivit lui Bogdan Bănică, criminalist la IPJ Suceava și președintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS.

"Când mai toţi românii întindeau mesele şi pregăteau şampaniile, colegul meu era la datorie, în Aeroportul Suceava. Asigura măsuri de defluire a traficului în parcarea aeroportului pentru a ajunge fiecare cât mai repede acasă. Observă un autoturism parcat neregulamentar şi i se adresează şoferului:
- Vă rog din suflet să eliberaţi zona, fără scandal...
Pe principiul "pe mine mă vezi, pe ăla nu", conducătorul auto începe cocălăreala. Ce nu e prins în filmare e că i se solicită documentele de identitate, la care, surpriză: - Nu îţi dau niciun act, bă, sunt deputatul ROTARU RĂZVAN-ILIE, şi îi flutură poliţistului un carton cu poză ştampilată", povestește Bănică pe Facebook.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Bănică susține că deputatul Rotaru l-ar fi amenințat pe polițist, însă momentul nu a fost filmat, dar poate fi probat cu martori.

"Pentru oprire neregulamentară, nerespectarea indicaţiilor poliţistului, neînmânarea documentelor pentru control şi tulburarea ordinii şi liniştii publice a câştigat o amendă de 2.240 lei. Başca permisul suspendat.", adaugă Bănică.

Crimnalistul povestește că urmează o plângere penală pe numele lui Răzvan Rotaru, pentru ultraj.

Răzvan Rotaru neagă existența unui incident

Contactat de reporterii „Monitorul de Botoșani”, deputatul Răzvan Rotaru recunoaște că în seara cu pricina a fost pe Aeroportul Suceava, însă a negat existența vreunui incident. În schimb, el a precizat că în momentul în care i s-au cerut documentele, nu avea actele de identitate, ci doar acel ecuson de la Parlament.

„Într-adevăr, am oprit pentru câteva minute și nici nu am coborât de la volan, dar în spatele meu era un șir lung de mașini. Nici vorbă de amenințări, pentru că la drept vorbind nu sunt ministru de Interne, ci un simplu om. Despre procesul verbal de sancționare, nu știu să fi fost întocmit așa ceva…și pentru ce anume ?! Dacă așa stau lucrurile cum relatați, atunci voi depune și eu plângere împotriva polițistului”, a spus deputatul Răzvan Rotaru, care a pus la îndoială inclusiv modul în care au fost prezentate cele întâmplate, atâta timp cât filmarea făcută atunci nu a fost prezentată integral. 

Răzvan Rotaru a spus că va contestat procesul verbal, dacă va primi așa ceva, și îl va acționa în judecată pe polițist.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri