Un drum modernizat cu 100 de milioane de lei, bani europeni, se termină în pădure

Data publicării:
drum in padure

Peste 100 de milioane de lei, bani europeni, aruncaţi pe apa sâmbetei. Se întâmplă în judeţul Hunedoara, unde autorităţile au gândit una şi apoi s-au răzgândit. Au investit în reabilitarea unui drum judeţean, care leagă judeţul Hunedoara de judeţul Caraş Severin. Mai aveau de făcut 10 kilometri de şosea, când au abandonat ideea. Aşa că drumul asfaltat din Hunedoara se termină la intrarea într-o pădure. Mai mult, şoseaua începe deja să se strice din cauza calamităților naturale.

Un drum județean din Hunedoara a fost asfaltat, lărgit și modernizat cu fonduri europene între 2009 şi 2013. A costat peste 105 milioane de lei.

La 6 ani de la inaugurare, situația drumului este neschimbată. Șoseaua asfaltată se termină brusc, în pădure, la intrarea în județul Caraș Severin.

Șoseaua ar fi trebuit să lege Ținutul Pădurenilor de Caraș-Severin, județul învecinat. Oamenii din zonă așteaptă încă o continuare a lucrărilor, pe cei 10 kilometri rămași până în prima localitate din Caraș.

Iată ce spun localnicii:

„Păi trebuia făcut, ca să trecem și noi către Caransebeș, să merem la piață, la Oțelu Roșu. Și-avem neamuri pe-acolo și ar veni la noi, și noi la ei”.

„Ce bine ar fi, c-am avea și noi trecere către Banat, că avem rudenii pe-acolo, îi mai ușor, mai scurt”.

Inițiat, construirea drumului a fost un proiect comun al autorităţilor din cele două judeţe. Însă doar în Hunedoara a fost pus în aplicare.

Pentru ei ar fi interesantă continuare proiectului, dar trebuie să aibă și posibilități financiare, și să aibă și o prioritate legată de continuarea acestui drum”, spune Mircea Bobora, președinte CJ Hunedoara.

În timp ce administrația din Caraș-Severin caută resurse financiare, porțiunea de șosea din Hunedoara începe să se strice.

E vorba de calamitate, e vorba de 10-12 metri în care a fost corodat malul din cauza apei, și care trebuie refăcut. Paguba estimativă, la o primă evaluare, e undeva la 80 de mii de lei”, spune Mircea Bobora, președinte CJ Hunedoara.

Drumul județean 687D are o lungime de 30 de kilometri și traversează 4 comune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri