Un drum prost din România, celebru pe Internet

Data publicării:
drum

Totul cu un singur scop: repararea unui drum judeţean din Galaţi, plin de gropi uriaşe şi care n-a fost niciodată asfaltat. „Nici cu bicicleta nu poţi să mergi în siguranţă pe el”, spun cei mai afectaţi şoferi, adică profesorii care fac naveta.

Drumul judeţean 240 A, care leagă localităţile Cerțeşti şi Ghidigeni este un coşmar pentru şoferi. Pe o porţiune de patru kilometri sunt gropi uriaşe.

Cel mai mult au de suferit autoturismele profesorilor care fac naveta şi nu au cum să evite şoseaua. „Fac naveta de două ori pe zi şi mi-am stricat maşina. Timp de vară, timp de iarnă nu circulă niciun organ să deszăpezească, să ne ajute cu ceva”, a spus profesorul Ionuţ Dumitraşcu.

„Starea drumului este tip Ev Mediu. Deplorabilă, gropi, şanţuri, vă daţi seama. E impracticabil. Facem slalom cu maşini, căruţe. Chiar şi cu bicicleta dacă merg, tot am probleme”, a spus Aurel Iancu. 

Întreţinerea drumului e responsabilitatea Consiliului Judeţean, dar edilii din cele două localităţi spun că instituţia i-a ignorat până acum. Aşa că nu le-a mai rămas decât să facă haz de necaz.

Dacă se unesc găurile şi bălţile cu siguranţă ne vom afla ca în Deltă şi vom avea nevoie de bărci. O să intru în apă să arăt domnilor deputaţi cum e la noi la Cerțeşti şi îi invit şi pe dânşii să vină la noi aici. Doamne ajută... Ahhh. E minunat”, a spus primarul.

„Se pare că mai greu suntem auziţi din această zonă a judeţului pentru că suntem într-o zonă destul de departe şi de fiecare dată nu am fost luaţi în calcul”, a spus Eugen Tăbăcaru, primarul comuna Ghidigeni.

Nu a fost reabilitat de când mă ştiu eu, de 40 de ani. Nu l-am văzut niciodată reabilitat”, a spus și primarul comunei Certești, Daniel Cotoranu.

„CJ are în calcul să facă o reprofilare pe acel drum judeţean pietruit şi să îl compactăm ca să fie cât mai practicabil pentru traficul rutier”, a spus Costel Fotea, county-manager Consiliul Judeţului Galaţi.

Drumul va fi pietruit în acest an, dau asigurări reprezentanţii CJ Galaţi, care nu pot spune însă şi când va fi pus asfalt acolo. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri