Un elev a murit în timpul orei de sport, la un liceu din Pucioasa

Data publicării:
elevi sport - 5460730-Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu

 

Sâmbătă, Robert ar fi împlinit 18 ani. Nu a apucat însă majoratul pentru că la începutul orei de educaţie fizică, i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit pe podeaua sălii de sport.

Băiatul era portar atunci când el şi colegii lui jucau handbal.

Cel care a chemat ambulanţa a fost asistentul medical al şcolii. Medicii sosiți la fața locului au încercat resuscitarea timp de 45 de minute, după care au declarat decesul.

Mama băiatului spune că acesta avea suflu sistolic, o complicaţie la inimă: „Eu aşa l-am născut şi am fost la Bucureşti, la medici specialişti şi mi-au spus că nu are niciun fel de probleme, să facă efort că nu e o problemă. Să nu facă efort grozav şi când oboseşte să stea pe bancă”.

Femeia spune că de la diagnosticarea băiatului la Bucureşti, adolescentul a fost consultat şi de medicul său de familie.

„Nu l-am văzut din 2006 cu nici o problemă până în august, pe 21 august. Peste câteva zile a venit mama lui: doamnă doctor, daţi-mi şi o adeverinţă”, susţine Olimpia Popa, medicul de familie al băiatului.

Reprezentanţii şcolii la care învăţa Robert consideră că profesorii nu au nicio vină.

„Adeverinţa pentru ceea ce se cere la început de an şcolar, pentru toţi copiii care fac educaţie fizică, că este în regulă şi că poate să practice educaţie fizică la şcoală”, afirmă Daniela Mircea, directoarea Colegiului „Nicolae Titulescu” din Pucioasa.

La rândul său, Gheorghe Secareanu, asistentul medical al şcolii, spune că elevul nu era în evidenţele instituţiei de învăţământ ca având boli cronice, afecţiuni cardio - respiratorii. „În fişa medicală a lui este stipulat că nu suferă de boli cronice sau infecto-contagioase”, adaăugă acesta.

Medicii legişti vor stabili, în urma autopsiei, de ce anume a murit băiatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri