Un fals polițist i-a furat unui bărbat un telefon de 4.000 de lei pe o stradă din București

Data publicării:
Poliția Română, ecuson pe brațul unui polițist.
Foto: Digi24

Un bărbat care pretindea că este poliţist şi a furat un telefon mobil a fost reţinut pentru 24 de ore pentru furt calificat şi uzurparea de calităţi oficiale.

"La data de 16 ianuarie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul Investigaţii Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, în Capitală, la domiciliul unui bărbat, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi uzurparea de calităţi oficiale", informează un comunicat al DGPMB transmis, marţi, AGERPRES.

Secţia 1 Poliţie a fost sesizată pe 1 ianuarie, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 1, o persoană necunoscută, care ar fi pretins că este poliţist, i-ar fi sustras un telefon mobil, prejudiciul fiind de aproximativ 4.000 de lei.

"Cazul a fost preluat de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - Sector 1, iar din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, cunoscut cu preocupări de natură infracţională", arată sursa citată.

Bărbatul a fost depistat, luni, şi condus la audieri. În urma percheziţiei efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. De asemenea, a fost recuperat telefonul mobil pe care bănuitul l-ar fi sustras.

Cel în cauză a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri