Un guvernator rus oferă tone de cărbune pentru cei care reușesc să slăbească

Data publicării:
carbune ceo

Aman Touleev, guvernator al regiunii siberiene Kemerovo, cunoscută pentru numeroasele sale mine de cărbune, susţine că s-a inspirat dintr-o inițiativă similară propusă în Dubai, unde autoritățile au oferit locuitorilor aur în schimbul pierderii excesului de kilograme, informează Agerpres.

"Îi vom plăti în cărbune pe cei care pierd surplusul de kilograme", a declarat agenției Ria Novosti guvernatorul Touleev. "Și vom oferi, nu câteva grame, ci tone pentru că este mai economic pentru buget", a spus el.

Rusia este unul dintre cei mai mari exportatori de cărbune din lume, majoritatea provenit din bazinul minier Kouzbas din Siberia. Este însă și a doua țară, după Lituania, din fosta URSS care se confruntă cu probleme supraponderale în rândul locuitorilor, potrivit OMS.

Guvernatorul se gândește să organizeze un program de reality show, difuzat de o televiziune locală, în care concurenții să fie recompensați în tone de cărbune.

Aman Touleev a încercat deja să preîntâmpine excesul de greutate împărțind copiiilor, la începutul anului, 5.000 de biciclete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri