Un informatician gătește pentru săraci

Data publicării:
IT

Daniel Someşanu are 44 de ani şi este inginer de reţea. De doi ani, bărbatul a inițiat campania "Masa săracilor" şi, cu sprijinul unui ONG din Satu-Mare, ajută în fiecare săptămână sute de oameni. „A da un leu unui om sărac nu înseamnă nimic. Deci trebuie să legi o legătură cu acel om, trebuie să îl întrebi cum îl cheamă, unde locuiește, câți copii are. Aceea persoană trebuie să știe că are pe cineva alături de el și nu că a primit un leu care poate nici nu e de folos”, a spus Daniel Someşanu, inițiator campanie

Alimentele vin, în mare parte, din donaţii, iar unele sunt cumpărate din sponsorizări. Daniel pregăteşte apoi mâncarea pentru nevoiaşi într-o casă închiriată din Cluj-Napoca. După ce au văzut gestul lui, mai mulți voluntari s-au alăturat campaniei.

„Am timp și fiind tânăr nu am responsabilități prea mari și pentru că nu pot să donez prea mulți bani, am zis că măcar fizic să ajut”, a spus Mihai Bodea, voluntar. După ce mâncarea este gata, voluntarii pregătesc 122 de porţii, fiecare pusă la pachet, împreună cu o pâine şi un desert. Sunt şi câteva familii, cum ar fi familia Hegeduş, care mânâncă chiar la bucătărie. „Este un an de zile de când venim, venim în fiecare luna, și sunt momente când venim săptămânal”.

„E vorba de pâine și de felul doi și prinde bine la copii. Unde sunt mulți copii, vă dați seama, o masă caldă și bună prinde foarte bine la copii”. Porţiile de mâncare ajung la oamenii săraci din Cluj-Napoca și Florești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri