Un medic dentist din Olt străbate satele cu un cabinet stomatologic mobil

Data publicării:
cabinet-stomatologic-ambulant

Pacientă: Să mi-o scoateţi pe asta şi să mă programaţi... să vedem câţi bani să vă aduc.

Emoţiile doamnei sunt de înţeles. Are 75 de ani şi nu a fost niciodată la stomatolog. Nici nu ar fi ajuns dacă nu venea în satul ei cabinetul mobil. Acum, are planuri mari. Îşi doreşte să aibă din nou dinţi.

Sofia Avram, pacientă: Vreau să îmi pun şi aici în faţă că sunt urâtă rău.

Medicul tratează în cabinetul mobil cel puţin 14 pacienţi în fiecare zi. Şi ca să încurajeze oamenii să se trateze, dă consultaţii gratuite copiilor.

Marian Stancu, medic stomatolog: Am văzut că pacienţilor le este greu să ajungă la cabinetul unde am eu, sunt distanţe destul de mari, traficul, mijloace de transport în comun mai greu.

Stomatologul şi-a cumpărat maşina din Germania cu 35.000 de euro şi a început acum două săptămâni vizitele prin judeţ. Îi sună pe primarii de comune, iar edilii dau zvon că vine un medic şi notează programările. În localităţile unde ajunge, cabinetul mobil începe programul la ora 9 dimineaţa şi îl termină o dată cu plecarea ultimului pacient.

Ion Şofaru, primar Văleni: La noi de 10 ani nu există un cabinet stomatologic, mă bucur că am găsit înţelegere la domnul doctor.

Dentistul cu cabinet mobil are mult de lucru. Studiile arată că localnicii din sate şi comune se spală pe dinţi cu aceeaşi periuţă doi ani şi consumă un tub de pastă de dinţi în trei ani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri