Sari la conținut

Un monument arhitectonic din România, unic în Europa, riscă să se dărâme 

Un monument arhitectonic unic in Europa risca sa se darame pentru ca nu sunt bani de reabilitare. Este vorba despre Edificiul roman cu mozaic din Constanta care se afla intr-o stare avansata de degradare. Custodele monumentului spune ca, pentru iarna, speră să aibă măcar bani să pună nişte placaje în geamuri. 

Edificiul Roman cu Mozaic a fost deschis în anii '60, iar de atunci nu a mai fost reabilitat niciodată. S-au făcut doar lucrări de mentenanţă, care însă nu au fost suficiente pentru conservarea monumentului şi protejarea acestuia. Acum, clădirea care adăposteşte vestigiile antice stă să se prăbuşească.

Peste tot, există umezeală, sunt infiltraţii, iar mozaicul s-a ondulat din cauza variaţiilor de temperatură. În momentul de faţă, este nevoie de înlocuirea urgentă a ferestrelor. Cum nu sunt bani, directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa speră să găsească bani pentru a lua nişte placaje să le pună în geamuri.

Pe aceeași temă

Arhiepiscopul Tomisului, la DNA

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, este audiat la DNA, în dosarul deținuților scriitori. El a fost chemat în legătură...

Iaht scufundat în portul Tomis

Un iaht s-a scufundat sâmbătă seară în portul turistic Tomis din Constanța, după ce s-a izbit de dig, două persoane...