Un mort şi doi răniţi, după ce un bărbat s-a aruncat în aer într-un apartament din Botoșani

Data publicării:
politie pompieri

Oameni speriaţi, poliţişti răniţi, flăcări şi fum. Un asemenea tablou au găsit pompierii şi medicii ajunşi la apartamentul din Botoşani, aruncat în aer de un proprietar cu o butelie.

Explozia aia și polițaiul direct în casă pe hol aicea aruncat”, a povestit un martor ocular.

„A duduit casa pur și simplu, prima dată a fost o bubuitură și apoi flacăra, pur și simplu a sărit, uitați dacă ne-a ars tot și la balcon”, spune o tânără.

Flacără și a intrat în balcon, mi-o spart toate geamurile și mi-o intrat în cameră ”, a confirmat un alt locatar.

O fost un șoc foarte mare, am impresia că mi s-o fisurat și balconul, o venit flacăra spre geam”, povestește un alt vecin.

Foc, fum, foarte mult fum, foarte mult fum”, spune o femeie.

Bărbatul de 45 de ani era cunoscut atât de vecini, cât și de autorități că avea probleme după ce se despărțise de soția plecată în străinătate. El amenințase de mai multe ori că se sinucide.

Sâmbătă, când a sunat la 112, doi poliţişti au fost trimişi la domiciliul său. Agenţii au încercat să-l liniştească, dar n-au reuşit.

Din păcate, unul dintre colegii noștri s-a aflat în fața ușii apartamenului respectiv și încerca să dialogheze cu victima pentru a o convinge să renunțe la gestul său. A fost rănit de suflul exploziei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Daniela Gheorghiescu.

„La sosirea gărzii de intervenții ardeau bunurile din întreaga locuință, proprietarul a fost descoperit în baia din garsonieră, acesta fiind decedat. Concomitent cu acțiunea de stingere s-a intervenit pentru evacuarea a 20 de persoane”, a precizat plutonier adjutant Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani.

Şapte oameni au ajuns la spital pentru îngrijiri.

Din cei șapte pacienți aduși la spital, o parte au fost intoxicați cu monoxid de carbon, o parte atacuri de panică, iar doi erau polițiști comunitari care prezentau arsuri gradele 1 și 2 la nivelul membrelor superioare și inferioare, traumatisme cranio cerebrale și plăgi”, a explicat dr. Bogdan Ursu, medic specialist Serviciul de Ambulanță Județean Botoșani.

Structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată, au stabilit specialiştii ISU.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri