Un muncitor care încerca să își salveze un coleg îngropat sub un mal de pământ l-a decapitat

Data publicării:
exca

Şoferul excavatorului a făcut greşeala să nu mai aştepte echipele de salvare. Se temea că tânărul de 25 de ani îngropat sub doi metri şi jumătate de pământ nu va rezista. Pompierii au venit însă în 10 minute de la apel. Au găsit un muncitor decapitat şi pe şoferul excavatorului în stare de şoc.

Am tras cupa afară, am scobit lângă el şi am văzut că nu mai are capul”, a spus șoferul excavatorului, Dumitru Stănică.

Tânărul de 25 de ani este din Gorj, şi reuşise să supravieţuiască unui accident asemănător, în care a fost îngropat de pământ.

Al doilea bărbat îngropat în şanţ a fost scos în viaţă la suprafaţă. Muncitorul în vârstă de 46 de ani a fost dus cu un elicopter la Craiova. Medicii spun că a avut mare noroc. Nu are nici măcare o fractură.

Şeful de şantier dă vina pe cei doi muncitori care au fost îngropaţi de pământ, pentru că nu au luat măsuri de siguranţă.

„Trebuia să facă un racord la o casă şi au făcut si al doilea racord şi trebuia să facă legătura, dar fără sprijiniri, fără nimic”, Traian Ionescu, şef de santier.

Inspectorii de muncă vor să afle dacă muncitorii aveau şi materialele necesare pentru a consolida şantul care s-a surpat peste ei. Iar ancheta poliţiei va stabili dacă şoferul excavatorului, care şi-a decapitat colegul pe care încerca să îl salveze, va fi acuzat de ucidere din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri