Un nou termen pentru rezolvarea problemelor din zona Eroilor. Circulația, îngreunată încă o lună

Data publicării:
agerpres surpare eroilor lucrari la metrou 14 12 2015

Constructorii lucrează în ritm de melc la repararea problemelor apărute în zona Eroilor. Nu pare să-i intereseze nici faptul că mai multe clădiri din zonă s-au înclinat şi că traficul este perturbat.

Nici vorbă să respecte astfel termenul avansat de Primărie - 15 ianuarie. După întâlniri repetate cu firma care se ocupă de reabilitarea zonei şi o amendă simbolică, municipalitatea admite că noul termen este 15 februarie. Firma constructoare poate însă depăşi liniştită si acest termen, pentru că refuză să semneze un angajament, aşa că nu mai poate fi amendată.

Răzvan Sava, primar interimar, în decembrie 2015: „Eu le-am impus termenul de 15 ianuarie. După aceasta dată vor curge penalităţi”.

Alexandru Ichim, purtător de cuvânt: „Considerăm că modul în care tratează constructorul această problemă este unul neserios. Primăria a luat în calcul să se îndrepte împotriva constructorului în condiţiile în care nu se respectă nici acest termen de 15 februarie. Din păcate, amenzile pe care le poate da Primaria sunt ridicole pentru dimensiunile dezastrului de la Eroilor, maximul amenzii este de 1.500 de lei”.

De altfel, constructorul a declarat încă de anul trecut că lucrările vor fi gata la sfârşitul lunii martie, dar refuză să dea orice detaliu despre stadiul acestora. Nici Metrorex, beneficiarul lucărilor, nu vrea să vorbească..

Mihai Divlan, reprezentantul constructorului: „Nu dau nicio relaţie nimic. Mulţumesc, bună ziua!”.

Marin Aldea, directorul interimar al Metrorex: „Am un birou de presă şi toate informaţiile se comunică prin biroul de presă. Vă multumesc şi vă urez o zi bună! Îmi cer scuze că sunt într-o şedinţă şi nu mai pot să vorbesc”.

Reporter: „Este făcută de două săptămâni solicitarea”.

În tot acest timp, circulaţia în zonă este un coşmar, atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferi.

La mai bine de o lună de la începerea lucrărilor de consolidare în zona Eroilor, traficul este în continuare aglomerat, iar autobuzele circulă pe un traseu modificat.

Oamenii trebuie să ocolească artele închise din zona şantierului, iar 13 linii de autobuz ciruclă pe trasee modificate, care înseamnă întârzieri de 5 minute pe fiecare rută.

Pe 11 decembrie, în urma forărilor făcute pentru noua staţie de la Eroilor, pământul s-a surpat. 17 locatari din casele aflate în apropiere au fost evacuaţi. Patru familii locuiesc şi acum la hotel, pe banii constructorului de la magistrala spre Drumul Taberei. Este vorba de o asociere între mai multe firme, în frunte cu italienii de la Astaldi. Aceeaşi companie, dar în asociere cu austriecii de la Max Boegel, are probleme şi cu tronsonul 1 al autostrăzii Nădlac - Arad, porţiunea de la Pecica până la graniţa cu Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri