Un olimpic de 18 ani din Bacău este dispărut de acasă de patru zile

Data publicării:
icon

„La ora trei jumate, Andrei mi-a dat un mesaj și m-a întrebat dacă ne-a adus lucrările la matematică”, povestește colegul olimpicului dispărut.

Este ultimul mesaj pe care l-a trimis, miercuri, celui mai bun prieten. Nimeni nu ştie însă dacă a primit şi răspunsul. Adolescentul nu a mai fost de găsit la telefon.

Cu câteva ore înainte, tatăl său a venit de la serviciu pentru a lua câteva acte. L-a găsit acasă, se pregătea pentru olimpiada care urma vineri.

Părea foarte relaxat. Nu cu gândul de plecare, nimic suspect, știam că trebuia să stea acasă și să mai repete pe ultima sută de metri”, își amintește Vasile Cobuz.

Mai târziu a vorbit la telefon şi cu mama lui. Nici femeia nu a simţit că ar fi ceva în neregulă. Dar când a ajuns acasă, uşa era încuiată, iar Andrei nicăieri. Lipsea şi telefonul lui mobil.

„Iesea foarte rar, avea prieteni strict din grupul lui, copii liniștiți ca el, care nu căutau probleme”, spune tatăl elevului.

Anul trecut, Andrei a luat locul III la Olimpiada naţională de informatică. Anul acesta, voia să-şi depăşească performanţa.

Îl cunosc din clasa I, dar nu mi-a lăsat niciodată de gândit că ar putea face asta, cred că este un act de rebeliune față de părinți”, consideră Alexandru Albert, prietenul lui cel mai bun.

„Nu există nicio explicație, mai ales că, cu o zi înainte, a fost anunțat să vină la școală să se pregătească pentru plecarea de a doua zi”, afirmă Liliana Afloarei, directorul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Poliţia l-a dat în urmărire naţională şi ia în calcul toate variantele - de la sinucidere, până la răpire.

„La momentul dispariției, băiatul cu o constituție atletică de 1,75 metri înăltime, aproximativ 75 kilograme, cu păr castaniu, tuns scurt, ochi căprui, purta pantaloni de culoare albastră și încălțat cu pantofi sport negri”, declară ag. princ. Mariuca Samson, purtătoru de cuvânt al IPJ Bacău.

Andrei vrea să studieze la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti şi să se angajeze la o companie de IT.

Andrei, dacă ne vezi, mama nici nu mai poate vorbi. Dacă poți să faci ceva, nu-ți facem niciun reproș, te rog să vii acasă, te iubim”, acesta este mesajul tatălui pentru olimpicul dispărut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri