Un preot-influencer cheamă oamenii la biserică în noaptea de Înviere „măcar o oră”

Data actualizării: Data publicării:
preot-calistrat-chifan
Preotul Calistrat Chifan. Foto: Facebook

Aveți grijă ce mesaje primiți și ascultați pe rețelele de socializare! Patriarhia Română a atras atenția că se dezice de orice mesaj care incită la încălcarea reglementărilor autorităților. Asta după ce preotul Calistrat din Iași, un monah cu peste jumătate de milion de urmăritori pe Facebook, i-a chemat pe oameni să meargă măcar o oră la biserică, în noaptea de Înviere.

Preotul de la Mănăstirea Vlădiceni a postat un mesaj prin care cerea ca oamenii să poată veni la slujba din biserici și mănăstiri măcar o oră.

El spune că trebuie să se facă o excepție de la reguli pentru cei care sunt sănătoși și au sub 50 de ani, aceștia putând să participe la slujbă cu mască de protecție și să respecte distanța regulamentară.

Mesajul oficial al Patriarhiei este însă altul, credincioșii fiind îndemnați să respecte regulile impuse de starea de urgență: „Orice mesaj contrar celui oficial oferit de Patriarhia Română, orice mesaj incitator la încălcarea reglementărilor oficiale ale autorităților, inclusiv de cele ecleziastice, este unul care NU reprezintă Biserica Ortodoxă Română.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri