Un primar a "confiscat" calculatoarele angajatelor pentru a verifica dacă stau pe Facebook

Data publicării:
primar

Un primar din Gorj s-a transformat în detectiv. Nu în sensul propriu al cuvântului. Bănuia două angajate ca stau pe Facebook la serviciu şi că au creat conturi false unde era denigrat, așa că a vrut să vadă cu ochii lui dacă suspiciunile se confirmă. Fără să ţină cont de lege, edilul a intrat peste angajate, a confiscat calculatoarele şi le-a dus acasă unde a verificat ce făceau femeile pe internet. Deși el nu considera că a făcut ceva greșit, primarul riscă să fie cercetat penal.

Delia Malacu, angajată, jurist: Dumnealui a venit, pur şi simplu, le-a ridicat. A zis că pentru verificare.

Reporter: N-aţi întrebat ce?

-N-am întrebat că ne-a luat din scurt. Nici nu am avut timp să întrebăm

Livia Coancă, angajată: Nu ştiu dacă a intrat sau nu, dar eu am avut adresa mea de corespondenţă, intră automat, ştiam că numai eu am acces la calculatorul meu.

Primarul recunoaște că a intervenit în forță. Explică însă că aparatura apsrţine instituţiei publice pe care o conduce şi nu este normal să fie folosită în scop personal.

Ionuț Stan, primarul comunei Albeni: Aparţin Primăriei Albeni, eu sunt reprezentantul acestei primării şi eu gestionez tot patrimoniul Primăriei. Atâta timp cât eu le-am atras atenţia să nu mai intre pe Facebook, nu văd ce am greşit.

Eduard Lădaru, avocat: Dacă le-a luat acasă şi a intrat şi a văzut, a interceptat într-un fel o comunicare informatică cu caracter personal, este vorba despre violare a secretului corespondenţei. Simplul fapt că le-a luat şi le-a dus acasă este vorba despre furt.

Nu este prima dată când edilul provoacă scandal. Acum câteva luni a fost reclamat la Prefectură, după ce a concediat câţiva angajaţi.

Corina Belteu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj: Sesizează faptul că primarul a luat decizia să-i lase fără loc de muncă şi cumva această decizie nu este legală şi câţiva localnici care sesizează, într-adevăr, un comportament neadecvat al primarului

Ionuț Stan se află la primul mandat de primar în comuna Albeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri