Un primar a scăzut toate salariile cu 20%, ca să nu blocheze proiectele europene

Data actualizării: Data publicării:
primar

Ajuns la fundul sacului, un primar din Gorj a pus investiţiile din comună înaintea salariilor. A decis să scadă toate salariile cu 20 la sută, ca să nu blocheze proiectele din fonduri europene. Angajaţii au semnat că sunt de acord cu reducerea, dar tot speră să recupereze banii la rectificarea bugetară promisă de guvernanţi.

Rezultate Bac 2018. Astăzi elevii își află notele la examenul de Bacalaureat

Cei 50 de angajaţi ai Primăriei Băleşti nu s-au bucurat prea mult de salariile mărite. Asta pentru că au fost diminuate cu 20% din lipsă de bani.

Mădălin Ungureanu - primarul comunei Băleşti: „Am luat decizia asta tocmai pentru a nu ne bloca nici cu salariile şi nici cu cofinanţarea pe parte de proiecte. Riscam să rămânem fără bani chiar la sfârşitul trimestrului trei”.

În total, peste 200.000 de lei se cheltuiesc cu salariile în fiecare lună. De voie, de nevoie, salariaţii au acceptat şi salariile ciuntite ca soluţie provizorie.

Cristina Saragea, angajată: „Am înţeles. Toţi salariaţii am fost de acord pentru că, până la urmă, trebuie să fie totul bine, să meargă treburile nu numai salariile. Adică trebuie să mai facem ceva şi în comună”.

Spiridon Nicolescu, angajat: „Propunerea a venit ca o necesitate de a funcţiona Primăria. Mă afecteaza undeva la peste 800 de lei personal”.

Atât angajaţii, cât şi primarul speră să primească bani la rectificarea bugetară promisă de Guvern pentru luna iulie. Cu banii economisiţi de la fondul de salarii, aproape 50.000 de lei, Primăria va achita cofinanţarea la proiectele pe fonduri europene. Va începe lucrările la canalizare şi la o grădiniţă.

Primarul şi-a făcut calculele. Ar mai avea nevoie de cel puţin un milion de lei să poată încheia anul cu bine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri