Un pui de leu respins de mamă este crescut într-un birou de la Zoo Bârlad

Data publicării:
leu barlad

King Paraschiv s-a născut pe 14 octombrie. A fost respins de mamă, așa că angajații grădinii zoologice au fost nevoiți să-l adopte chiar din prima zi de viață. Responsabil de creșterea puiului de leu este Adrian ,administratorul parcului zoo.

Felina s-a atașat deja de bărbat, mai ales că stă chiar în biroul lui.

În primele 2 luni, King a fost hrănit din 3 în 3 ore cu lapte. Acum mănâncă de doar 2 ori pe zi, mai ales carne, pentru că trebuie să se obișnuiască cu regimul carnivor. În plus, primește calciu și magneziu, ca să se dezvolte normal, așa cum ar fi făcut-o dacă ar fi primit lapte matern.

Acum, cât este mic, comportamentul lui va fi oarecum umanizat, el va fi foarte prietenos cu oamenii din jur, dar odată cu maturizarea îşi redobândeşte instinctele naturale”, spune Gheorghe Solcan, prodecanul Facultăţii de Medicină Veterinară Iaşi.

„În totalitate probabil niciodată nu ne vom desprinde de aceasta prietenie, dar ușor, ușor el trebuie să devină ceea ce este, regele animalelor”, afirmă Adrian Cărăbăț, administrator Grădina Zoologică Bârlad.

Când s-a născut avea doar 650 de grame, iar acum a ajuns deja la 6 kilograme. În perioada următoare va lua și mai mult în greutate, spun specialiștii, iar la maturitate va cântări 250 de kilograme. Puiul va putea fi admirat de vizitatori cel mai probabil din primăvară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri