Un român doarme în stradă la Liverpool, pentru a păzi lumânările şi florile depuse pentru victimele de la Manchester

Data publicării:
roman Michael Nieg
FOTO: ECHO

Un adolescent român a impresionat Liverpool, pentru că a decis să doarmă în Piaţa Williamson, pentru a păzi florile şi lumânările depuse acolo în memoria victimelor atentatului de luni, de la Manchester, relatează The Liverpool Echo.

roman Michael Nieg
FOTO: ECHO

Românul este identificat de jurnaliştii britanici drept Michael Nieg, în vârstă de 18 ani, are locuieşte cu sora la Liverpool. El doarme într-un sac de dormit, în piaţă, şi are grijă să aprindă lumânările, să îngrijească florile şi să cumpere caiete pentru a le transforma în cărţi de condoleanţe, relatează News.ro.

Mii de oameni au mers în piaţa Williamson, din Liverpool, în ultimele zile pentru a le aduce un omagiu victimelor atacului de la terorist de luni.

Începând de marţi dimineaţă, Michael – care nu vorbeşte bine engleza – s-a instalat în piaţă şi, deşi nu are un loc de muncă, şi-a cheltuit banii personali pentru a îngriji locul.

Callum Ashton, student la Liverpool Media Academy a mers să depună flori în piaţă şi s-a întâlnit cu Michael.

„Am aşezat florile şi apoi el a venit spre mine şi a trecut chiar prin locul de omagiere, iar eu m-am gândit ‘cine este acest tip?’. Tocmai mă pregăteam să îi atrag atenţia să nu meargă pe acolo. Dar a turnat apă la florile mele. A fost un gest atât de mic, dar atât de mare (…). Pur şi simplu a turnat apa şi apoi m-a luat în braţe”, a povestit adolescentul de 17 ani.

Românul are cu el doar un sac de dormit şi un rucsac, iar noaptea aprinde lumânările şi are grijă ca totul să fie în regulă.

Oameni i-au lăsat sticle cu apă sau i-au pus bani în rucsac.

Darren Stephens, în vârstă de 44 de ani, l-a întâlnit pe Michael la o ceremonie de omagiere a victimelor şi l-a ajutat de atunci. „I-am spus că trebuie să se ducă acasă şi să doarmă, dar el spune că nu. Inima îi este plină de iubire pentru oamenii din Liverpool. Engleza sa nu este bună, aşa că mă cheamă pe mine când are nevoie de ajutor cu ce spun oameni, dar acum îmi spune frate. I-am spus ieri – ‘Aş fi mândru să îţi spun fratele meu’”, a povestit Stephens.

„Acum nu mai am bani. Niciunul dintre noi nu lucrăm, deci cheltuim puţinii bani pe care îi avem pentru a aranja lucrurile, dar merită, pentru a ne arăta respectul. Iar oamenii au fost extraordinari. O doamnă, probabil că avea spre 90 de ani, a venit cu o mulţime de găleţi şi ghivece pentru a pune florile. Şi am primit apă de la Sayrs şi Shiraz Cafe, pentru ca (florile – n.r.) să reziste cât mai mult posibil. A fost o cutie de cretă, iar oamenii au început să pună bani în ea – este incredibil”, a adăugat el.

„Nu putem să îi lăsăm să câştige, trebuie să fim împreună”, a subliniat britanicul.

Bărbatul a spus va dona ursuleţii lăsaţi în piaţă spitalului de pediatrie Alder Hay şi că ar vrea să ducă toate cărţile de condoleanţe la Manchester. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri