Un singur medic oncolog în județul Tulcea. A vrut să se pensioneze, dar nu-și poate lăsa pacienții să moară

Data publicării:
medic

În fiecare zi, de la 7.30 dimineaţa, medicul Nicolae Georgescu îşi vizitează pacienţii internaţi. Uneori, şi o sută de bolnavi. Apoi, coboară la cabinetul din policlinică unde alţi 50 aşteaptă să-i consulte, să le prescrie reţete sau să le semneze diferite acte. Alt medic oncolog nu există în tot judeţul, iar doctorul Georgescu munceşte aproape fără oprire în spital deşi, în vară, a ieşit la pensie.

Este ora unu, mai am încă 6 internări care au venit în ultima oră şi nu am apucat să văd pacienţii”, a spus medicul Nicolae Georgescu. Familia îi spune mereu sa renunțe, să iasa definitiv la pensie. Dar astfel nimeni nu va mai avea grija de bolnavi.

Doctorul Georgescu îngrijește singur pacienții de 14 ani. Săptămâna trecuta a lipsit. Era decis sa termine cu munca la spital oi sa se dedice familiei. Nu a putut sa-i abandoneze pacienții. O săptamâna bolnavii au ramas ai nimanui, iar medicamentele și o serie de adeverințe nu au putut fi eliberate.

Am apelat la medicii oncologi din judeţele limitrofe care nu au fost dispuşi să vină”, a spus Mircea Teodorescu, director medical Spitalul Judeţean Tulcea. Toate secțiile din Spitalul Tulcea au probleme. În total, lipsesc peste100 de medici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri