Un studiu la nivel global despre efectele pe care le are pandemia asupra oamenilor este coordonat de o româncă

Data publicării:
Într-un parc din New York au fost create locuri de parcare pentru oameni pentru a le fi mai ușor să respecte distanțarea fizică
Foto: Profimedia Images

Un studiu desfășurat la nivel global despre efectele pe care le are pandemia asupra oamenilor este coordonat de o româncă. Cercetătorii mai multor universități din Europa și America vor să afle cum au influențat criza sanitară și restricțiile oamenii din punct de vedere emoțional. 

Ştefania Ilinca este din Craiova și s-a specializat în economia sistemelor de sănătate şi politici sociale, la Universitatea din Viena. Ea coordonează un sondaj care se desfășoară pe internet, și vizează întreaga populație a lumii. Sondajul vizează experiențele celor care au avut de suferit de pe urma izolării în perioada pandemiei.

Ştefania Ilinca, economist: Studiul răspunde unei nevoie din ce în ce mai mare în societate de a înțelege care sunt efectele singurătății pentru sănătatea noastră fizică cât și mentală.  În timpul pandemiei această necesitate a devenit din ce în ce mai acută.

Georgiana Oprea, psiholog: Oamenii au fost afectaţi negativ, în această perioadă pentru că a fost o stare impusă, nu o stare liberă. Omul și-a simțit îngrădite foarte multe dintre drepturile sale.

Toţi cei care vor să răspundă la întrebările sondajului o pot face până în septembrie pe siteul qualtrix.com. Completarea chestionarului durează 15 minute și este valabil în toate limbile de pe glob.

Redactare 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri