Un trotuar din Bucureşti, revendicat de două primării. Victimele: comercianţii de la tarabe

Data publicării:
tarabe

Ei au primit autorizaţie de funcţionare din partea Primăriei Sectorului 5 şi li s-a arătat inclusiv locul în care au voie să amplaseze standurile. Oamenii s-au trezit amendaţi, însă, de Poliţia Locală a Sectorului 4, pe motiv că trotuarul respectiv este, de fapt, în administrarea primăriei conduse de Cristian Popescu Piedone.

Avem aşa: autorizaţia de funcţionare eliberată de Primăria Sectorului 5, la data emiterii 17.12.2014 până la data de 31.12.2014. Avem schiţa cu locul. Respectăm poziţia şi chitanţele plătite”, a spus un vânzător.

La prima oră, Poliţia Locală a Sectorului 4 a dat buzna în Piaţa Unirii. Poliţiştii i-au somat pe vânzători să strângă tarabele, altfel marfa va fi confiscată.

„Să strâng, că îmi confiscă marfa, că stau ilegal, că nu am autorizaţie. Eu am depus şi la 4 şi la 5 şi mi-a dat autorizaţie de la Sectorul 5”, a spus Lixandrina Grozea, comerciant.

Comercianţii susţin că au toate documentele în ordine şi că, de fapt, ar fi vorba de o neînţelegere între cele două primării de sector. Fiecare susţine că este administratorul trotuarului.

„Am obţinut totul legal, noi nu avem nicio vină. Asta este treaba lor, între Primăria Sectorului 4 cu Primăria Sectorului 5. Să-şi reglementeze cu locul acesta”, a spus comerciantul Petre Grozea.

Mai mult, vânzătorii susţin că îşi expun de ani de zile marfa pe acelaşi trotuar şi că aceeaşi primărie le dă autorizaţie.

Chiar dacă au fost amendaţi, comercianţii nu vor să plece de pe trotuarul disputat de cele două primării. „Conform legii, eu ştiu un lucru: mie mi-a emis autorizaţie Primăria Sectorului 5, ei sau Primăria Capitalei poate să o anuleze”, a spus comerciantul Gabriel Radu.

Vânzătorii vor să dea acum în judecată Primăria şi Poliţia Locală a Sectorului 4 pentru abuz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri