Unde au șanse angajații tineri să ia salarii mari?

Data publicării:
23012013 20salarii-45255

Cele mai bănoase slujbe pentru tinerii sub 30 de ani le regăsim în domeniul IT, pentru că firmele caută performanţă şi experienţă şi rareori se uită la vârsta angajatului. Aşa se face că un tânăr sub 30 de ani angajat pe un post de specialit IT poate primi chiar şi 2.500 de euro lunar. Şi tinerii programatori câştigă bine: în jur de 1.000 de euro.

Bănoase sunt şi slujbele în domeniul auditului. Un bun şef de echipă poate încasa 1.500 euro şi chiar şi mai mult în funcţie de realizări. Lefuri bune oferă şi multinaţionalele. Un director de proiect, care se angajează imediat după terminarea studiilor şi avansează în firmă cu rapiditate, poate ajunge ca până la vârsta de 30 de ani să primească o leafă de până la 1.600 de euro lunar. În comparaţie cu acest post, ceva mai slab sunt recompensaţi cei care ocupă funcţia de supervizor - în jur de 1.100 de euro - un salariu similar cu cel al angajaţilor de la Resurse Umane.

Nici celebrele restaurante de tip fast-food nu se uită la vârstă atunci când îşi răsplătesc angajaţii cu rezultate notabile. Spre exemplu, cooronatorul echipei poate câstiga până la 1.100 de euro. În vânzări salariile ţin doar de performanţă, aşa că un bun manager poate câştiga în jur de 1.000 de euro, la fel ca un consultant din companiile de telefonie sau din domeniul bancar.

Salarii de peste 1.000 de euro pot câştiga şi tinerii arhitecţi, ingineri sau cei care care lucrează în sistemul bancar. Singura condiţie este să fie performanţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri