Unde se retrag bancherii

Data publicării:
OurBread3

Simona Diţescu a lucrat 16 ani în mai multe bănci. În 2012, a renunţat la postul de director ca să-şi deschidă o brutărie, în care a investit peste 50.000 de euro. Acum, munceşte cot la cot cu angajaţii săi: pregăteşte aluatul, îl coace şi mai apoi serveşte pâinea clienţilor.

Inspiraţia pentru reţete a venit din cărţi de specialitate, iar meşteşugul pâinii artizanale l-a deprins într-o brutărie din Marea Britanie.

Tot de la străini s-a inspirat şi Cristian Ştefănescu. În urmă cu trei ani, şi-a deschis un restaurant în sistem de franciză, cu o investiţie de peste 100.000 de euro. Acum câştigă bani din sandvişurile şi cafelele pe care le vinde în cele trei localuri pe care le are în Bucureşti.

Deşi a lucrat mai bine de 10 ani în sistemul financiar, Cristian a simţit pe propria piele cât de greu este pentru un antreprenor să primească bani de la bancă.

Pentru Ciprian Şoleriu, afacerea proprie a venit ca o completare la postul pe care îl ocupa deja într-o bancă. Cu o investiţie de câteva mii de euro, şi-a deschis o agenţie de marketing online în 2009, când economia începea să dea semne de oboseală.

Ciprian ţine şi seminarii în care îi învaţă pe alţi antreprenori cum să-şi crească vânzările online. Şi îndeamnă toţi tinerii să nu rămână doar angajaţi.

Ciprian Şoleriu, proprietarul unei agenţii de marketing: „Fă-ţi SRL-ul tău şi munceşte două ore pe zi, fie dimineaţa înainte de jobul obişnuit, fie după-masă, dacă faci lucrurile bine, el o să crească suficient de mult încât la un moment dat să nu mai renteze să fii angajat şi să vrei să fii 100 la sută antreprenor”.

În ultimii şase ani, din bănci au plecat 13.600 de salariaţi. Chiar şi aşa, locurile de muncă din bănci rămân atractive, în condiţiile în care salariul mediu din acest sector este de 4.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri