Sari la conținut

Unic în România: piscina plutitoare

Locuitorii din Iasi au făcut baie în singura piscină plutitoare din ţară, iar la salina Ocnele Mari aproape 3.000 de oameni au venit la bazinele cu apă sărată. Doar la Hunedoara, la redeschiderea ştrandului din oraş, nimeni nu a avut voie să facă baie pentru că apa din bazin nu era tratată.

Pe lacul Veneţia din Iaşi a fost amenajată singura piscină plutitoare din România. Are o lăţime de 10 metri şi 25 de metri lungime. „E puţin ciudat că nu ai stabilitate şi ai impresia că te duci. Dacă nu ştii să înoţi îţi e frică să intri. În rest, e ok”, a spus un ieşean. Piscina este înconjurată de şezlonguri, bar, nisip şi stufăriş. Oamenii pot admira peisajul din hidrobicicletă sau canoe.

Şi bazinele de la salina Ocnele Mari, judeţul Vâlcea, au părut neîncăpătoare weekendul acesta. Apa sărată este renumită pentru efectele terapeutice pe care le are şi în fiecare sfârşit de săptămână adună oameni din toată ţara. „Acum vreo 25 de ani mă dureau încheieturile de nu puteam să mă întorc noaptea în pat. Fără niciun medicament, venind în fiecare an, mi-au trecut toate”, a spus un turist.

La Hunedoara în schimb localnicii au fost invitaţi la Ziua Porţilor deschise la noul ştrand din oraş, primul după 30 de ani. Numai că nu s-a putut face încă baie. Bazinele vor fi dechise abia miercuri, atunci când apa va fi tratată corespunzător. Construcţia a costat 7,7 milioane de lei, bani de la bugetul local.