Uniţi pentru o cauză nobilă. Casă nouă pentru o familie nevoiașă, cumpărată din donații

Data publicării:
casa

Un preot din judeţul Hunedoara demonstrează că, uniţi pentru o cauză nobilă, oamenii pot face lucruri măreţe. A reuşit să mobilizeze zeci de enoriaşi din parohia sa, dar şi din alte zone şi, cu acest ajutor, a strâns 12.000 de euro. Cu banii adunaţi, a cumpărat o casă pentru o familie nevoiaşă cu trei copii, ce locuia în condiţii greu de imaginat.

Ioan Neag are 52 de ani și este tatăl a trei copii. A lucrat mai bine de 15 ani la un abator din apropierea Devei. Nu a reușit să strângă bani decât pentru a improviza o casă în care să locuiască împreună cu familia sa. Condiţiile în care trăiesc cei cinci sunt însă greu de imaginat.

Situația celor trei copii i-a înduioșat atât pe preotul din zonă, cât și pe localnici. Fiecare a ajutat cum a putut, iar strângerea de fonduri pentru cumpărarea unei case noi a fost un succes. Aceştia au adunat 12.000 de euro.

Alexandru Milovan, preot: S-a reușit ca visul să fie o realitate pentru familia Neag, pentru a fi achiziționată această casă, pentru a duce o viață mai bună și mai frumoasă.

Mihaela Danc, localnică: Sunt o familie de oameni foarte harnici, au animale de care au grijă, sunt nevoiași.

Este primul astfel de caz din județul Hunedoara în care o familie săracă primește o casă nouă cu sprijinul bisericii și al oamenilor din jur.

Gabriel Miricescu, purtător de cuvânt Episcopia Devei: Preotul paroh are și rolul de a fi un catalizator al comunității, în probleme de interes local.

Săptămâna trecută, Ioan Neag a semnat contractul pentru casa cea nouă din parohia preotului. Familia se va muta acolo în cel mai scurt timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri