Video Cățel incendiat pentru amuzament în județul Buzău. Mascații și un ONG au intervenit

Data actualizării: Data publicării:
mascati catel incendiat
Un cățel a fost salvat după ce a fost incendiat de copii din Buzău. Foto: capturi video Facebook - Soare D. Elena/ Kola Kariola

Un video care a circulat pe rețelele sociale arată cum unii minori dau foc unui cățel, care apoi fuge speriat. Poliția din Ilfov s-a autosesizat și a deschis dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor. Incidentul a avut loc în Buzău iar dosarul va fi declinat organelor de urmărire penală de acolo. Între timp, un ONG pentru salvarea animalelor și forțele de ordine au intervenit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

“Având în vedere imaginile video apărute în spațiul public pe o rețea de socializare cu privire la acte de cruzime față de animale, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii orașului Pantelimon s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii orașului Pantelimon au identificat persoana care a postat imaginile pe rețeaua de socializare, în cauză fiind vorba despre o persoană în vârstă de 17 ani, din județul Bistrița Năsăud.

De asemenea, a fost identificată și persoana care a filmat și postat incidentul pe o altă rețea de socializare, respectiv un minor, în vârstă de 13 ani, domiciliat în județul Buzău.

Polițiștii orașului Pantelimon au relaționat cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, îar în urma verificărilor efectuate, a rezultat că faptele investigate au fost comise pe raza județului Buzău.

În consecință, polițiștii ilfoveni desfășoară activități procedurale în vederea declinării competenței teritoriale, către organele de urmărire penală din județul Buzău”, arată un comunicat de presă al MAI.

ONG-ul pentru salvarea animalelor Kola Kariola a intervenit pentru a recupera cățelul rănit, fiind însoțiți de poliție și forțele speciale pentru intervenții.

Aceștia spun că animalul este în siguranță acum.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri