Unul din 5 accidente are loc lângă o școală. În 10 ani, 600 de oameni au murit, majoritatea elevi

Data publicării:
accidente elevi

Date îngrijorătoare vin de la Poliţia Rutieră - unul din cinci accidente rutiere se petrece lângă o şcoală, iar victimele sunt aproape întotdeauna elevi. În ultimii 10 ani, peste 28 de mii de accidente au avut loc în apropierea unităţilor de învăţământ, iar 600 au fost mortale.

Cele mai multe accidente au loc în jurul orei 12:00. E momentul când ies de la şcoală elevii care învaţă de dimineaţă.

Ioana Gavril, comisar sociolog MAI: În perimetrul şcolilor, de obicei la intrarea şi la ieşirea de la cursuri, sunt parcate maşini chiar şi pentru câteva minute iar acestea restrâng câmpul vizual al şoferului şi, în plus, înălţimea copiilor fac ca acestă apariţie să fie văzută preas târziu.

În bilanţul Poliţiei Române, Capitala e pe primul loc în topul oraşelor unde s-au petrecut accidente în care victime sunt copii. Pietoni şi şoferi neatenţi sunt şi în Constanţa.

Bucureşti 2008-2017
Accidente cu victime copii - 3.575

Constanţa 2008-2017
Accidente cu victime copii - 989

97% dintre accidente se petrec în localităţi, iar principala cauză este traversarea neregulamentară. Un pieton lovit la o viteză de 50 km/h are 87% probabilitate de deces în urma impactului.

A doua cauză a producerii accidentelor e neacordarea de prioritate pietonilor.

Accidentele în care au fost implicaţi copii cu vârste între 3 şi 19 ani reprezintă 28% din totalul accidentelor rutiere produse în ultimii 10 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri