UTILITAR. Credit pentru executări silite

Data publicării:
bani 3-10

Creditul pentru bunurile execitate silit este un credit ipotecar clasic, dar dedicat achiziţiei de locuinţe executate de bancă. Trebuie doar să vă alegeţi locuinţa de pe site-ul băncii, iar apoi să vă înscrieţi la licitaţie. Pentru a lua creditul, e nevoie să achitaţi un avans de cel puţin 10% din suma împrumutată, în funcţie de bancă şi de moneda în care vă îndatoraţi. Bunul nu va fi însă al dumneavostră până la achitarea creditului. Banca pune ipotecă pe el, până la stingerea datoriei.

Creditul pentru bunurile executate silit are dobânzi similare cu celelalte produse din piaţă: de la 6,5% la lei şi cel puţin 4,5% pe an, la euro. În funcţie de bancă, vi se poate cere să rambursaţi suma împrumutată într-un timp mai scurt. În unele cazuri, aveţi doar cinci ani la dispoziţie pentru a lichida un credit prin care aţi cumpărat o maşină şi cel mult 10 ani pentru unul prin care aţi cumpărat o casă.

Principalul avantaj al bunurilor executate silit rămâne preţul scăzut. De regulă, preţul de pornire al unui imobil executat silit este preţul la care bunul a fost evaluat. Dar dacă acesta nu se vinde de la prima licitaţie, preţul va coborî la următoarele licitaţii, până când se va găsi un cumpărător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri