UTILITAR. Cum funcționează programul Rabla

Data publicării:
rabla-1

Primul drum pe care trebuie sa-l faceti este la un centru REMAT și trebuie să veniți cu tot cu maşina mai veche de zece ani. Va trebui să aveţi mai multe documente de identitate, ale dumneavoastră, dar şi ale autoturismului. De asemenea, nu uitați că atunci când veți ajunge aici va trebui să faceţi dovada că ați plătit toate impozitele pentru mașina pe care vreți să o dați la casat.

În schimbul maşinii lăsate la unul din centrele REMAT, veţi primi un proces verbal de custodie. Tot aici, după câteva zile veţi primi si certificatul de radiere al mașinii și contravaloarea fierului vechi. Nu uitaţi să va luati plăcuţele de înmatriculare! Veţi avea nevoie de ele la radierea mașinii.

Următorul drum îl veţi face la Serviciul public de permise şi înmatriculare a vehiculelor, pentru a obţine certificatul de radiere. Cu acest document vă întoarceți la centrul de colectare pentru a ridica tichetul valoric de 6.500 de lei, pe care ori îl vindeți, ori îl folosiți pentru a vă cumpăra o mașină nouă.

Pe baza tichetului vă puteti înscrie la unul dintre dealerii auto care participă la programul Rabla. Aveţi la dispoziţie 45 de zile pentru a face acest lucru. La rândul său, producătorul auto trebuie să vă furnizeze maşina aleasă în cel mult 90 de zile. Bineînţeles, după ce veţi achita diferenţa dintre tichetul valoric și prețul negociat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri