UTILITAR. Cum se contestă amenda RATB

Data publicării:
Autobuz RATB - Mediafax 3

În cazul în care ați fost amendat de controlori deoarece circulați fără bilet, dar aveți un abonament valabil acasă, trebuie să mergeți la judecătoria sectorului de pe raza căruia s-a petrecut incidentul pentru a acționa în instanță RATB-ul și a anula amenda. Acolo, trebuie să depuneți un dosar prin care faceți o plângere RATB-ului, deoarece ați fost amendat pe nedrept.

Lista actelor ce trebuie depuse în dosar cupinde o plângere contravențională motivată, în care să arătați că sancțiunea a fost aplicată greșit, la plângere atașati procesul verbal, două copii după carte de identitate, două copii după abonamentul RATB, două copii după bonul fiscal al cardului și dovada achitării taxei judiciare de timbru pentru plângerile contravenționale, în valoare de 20 lei.

Dosarul trebuie depus la judecătorie în maxim 15 zile de la data scrisă pe procesul verbal. Procesul se poate judeca în lipsa dumneavoastră și veți fi înștiințat prin poștă care este verdictul. Însă trebuie să precizați în plângere că doriți acest lucru.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri