UTILITAR. Cum se recuperează taxele de la stat

Data publicării:
bucuresteni la anaf mfax

Primul pas pe care trebuie să îl faceți dacă vă considerați prejudiciaţi de autorități este să vă adresați chiar Fiscului. Concret, depuneți o cerere de restituire a sumei plătite fără temei legal, iar în 45 de zile ar trebui să primiți un răspuns. Dacă răspunsul pe care-l primiţi nu vă satisface, vă puteţi adresa instanței.

Pentru a vedea care este calea de urmat, trebuie să ştiţi prin ce fel de act normativ au fost puse în aplicare dările pe care vreţi să le recuperaţi. Dacă veţi contesta prevederile unei legi sau ale unei ordonanţe guvernamentale, cereţi judecătorilor să declare neconstituţionale aceste dispoziţii.

În cazul impozitelor și taxelor locale, precum impozitele pe proprietate, solicitaţi instanţei să constate că prevederile autorităților locale nu sunt legale. Asta pentru că prevederile adoptate de consiliile locale sau judeţene nu au putere de lege. 

Dacă instanţa vă dă dreptate, autorităţile trebuie să vă restituie banii. La toate aceste sume se poate calcula şi dobânda pentru perioada în care banii dumneavoastră au stat la Fisc. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri