V. Ponta: Cine a fraudat statul trebuie să plătească. În cazul Lukoil, mă bucur că cei 3.500 de angajaţi îşi vor primi salariile

Data publicării:
ponta la guvern fb-1

E foarte bine ca justiţia să îşi facă datoria, îi felicit pe toţi procurorii care ne ajută să îi pedepsim pe cei vinovaţi.

Noi trebuie să avem grijă... în cazul Lukoil sunt 3.500 de angajaţi, mă bucur că îşi vor primi vineri salariile. Cine a fraudat statul să plătească, să îi luăm banii înapoi, să dăm un exemplu foarte clar că nu se poate întâmpla acest lucru în România. Obligaţia noastră este faţă de oameni, ca şi guvern nu interferăm în justiţie, lăudăm justiţia când prinde evazionişti fiscali. Dar, dacă cei 3500 de oameni nu îşi primeau salariile, veneau în faţa Guvernului,. Mă bucur că nu vin în faţa Guvernului, că îşi primesc salariile şi că activitatea economică continuă”, a spus premierul.

Ambasada Rusiei, prima reacţie în ancheta Lukoil: „Suntem foarte îngrijoraţi”

Rafinăria Petrotel – Lukoil îşi poate relua activitatea, iar cei peste 3.000 de angajaţi se pot întoarce la muncă. Compania a repornit instalaţiile după ce Curtea de Apel Ploiești a ridicat parţial sechestrul pe bunurile şi conturile Lukoil România.  

Premierul Victor Ponta i-a atenţionat pe procurorii care anchetează dosarul de evaziune fiscală de la Lukoil. Şeful Executivului le-a cerut procurorilor să aibă grijă de angajaţii grupului petrolier, deşi spunea el, nu vrea să influenţeze activitatea anchetatorilor.

Declaraţiile lui Victor Ponta au venit după ce procurorii au pus sechestru pe petrolul și carburanții pe care Lukoil îi are depozitați în portul Constanța, în valoare de aproape un sfert de miliard de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri