Vasile Bănescu: Biserica sprijină familia naturală. Familia „tradițională” nu mai există

Data publicării:
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Foto: basilica.ro

Patriarhia Română sprijină „familia naturală, și nu 'tradițională', așa cum este ea numită, pentru că familia tradițională, străveche, nu mai există”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, potrivit agenției de presă Basilica.

basilica.ro-Vasile-Banescu.x71918
Foto: basilica.ro

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a mai spus că nu trebuie asociată identitatea Coaliției pentru Familie cu cea a Bisericii Ortodoxe Române sau cu a oricărui alt cult religios, pentru că inițiativa coaliției aparține mai multor organizații civice din România.

„În foarte multe țări unde nu s-a luat atitudine în legătură cu definirea foarte clară a căsătoriei, acolo unde această definire nu a fost foarte bine lămurită, s-a ajuns la legalizarea căsătoriilor homosexuale”, a spus Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia, o altă „situație nefavorabilă” ar fi aceea în care cuplurile homosexuale ar putea adopta copii, situație pe care „cultele religioase din România nu o pot accepta, pentru că intră în contradicție totală, frontală, cu viziunea creștină asupra familiei”.

Vasile Bănescu a spus că Biserica sprijină „familia naturală, și nu «tradițională», așa cum este ea numită, pentru că familia tradițională, străveche, nu mai există. Există însă familia naturală, formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri