Victime ale hoților și neglijenței. Zeci de accidente se produc din cauza indicatoarelor furate sau distruse

Data publicării:
indicatoare rutiere 1

Viteza excesivă, neglijenţa sau necunoaşterea regulilor de circulaţie sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor din România. Peste 1,6 milioane de amenzi au fost date şoferilor din ianuarie până acum.

Dar de vină pentru accidentele de pe şosele nu sunt doar conducătorii auto. De multe ori, indicatoarele sunt furate şi astfel se produc tragedii. Săptămâna aceasta, un copil de numai cinci ani a murit din această cauză.

Potrivit Companiei de Drumuri, din ianuarie 2013 până în mai anul acesta valoarea furturilor şi a distrugerilor s-a ridicat la aproape 1,4 milioane de lei. Pentru înlocuirea indicatoarelor, şefii de la Drumuri sunt gata să cheltuiască până la 112 milioane de lei. Licitaţia este, însă, blocată de contestaţii.

Şi acestea nu sunt singurele probleme.

Numai în acest an poliţia rutieră a adresat 4.200 de informari către administratorii drumurilor publice după ce au fost constatate anumite deficienţe. (S-a solicitat, n.r.) montarea de parapet, de indicatoare, implementarea unor sensuri giratorii în anumite puncte”, spune George Grigore, comisar şef la Poliţia Rutieră.

De un sens giratoriu ar fi nevoie şi pe centura Capitalei, la intersecţia cu drumul care merge spre Tunari, spun şoferii.

Se lucrează la unul aproape 7 kilometri mai încolo, unde şoseaua de centură se intersectează cu drumul spre Ştefăneşti.

Şi asta deaorece şoferii care voiau să intre pe centură erau obligaţi să taie două benzi de circulaţie. Din cauza numeroaselor accidente, poliţia le-a interzis şoferilor să facă stânga.

Numărul accidentelor a scăzut, dar şoferii continuă să încalce regulile. Poliţia rurieră susţine că cele mai multe accidente se înregistrează pe drumurile care leagă Capitala de Borş, Nădlac, Siret şi Timişoara.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri