Colectiv | Întâlnire cu victimele la Guvern

Data actualizării: Data publicării:
foto logo colectiv club imagine colectiv ro

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, vineri dimineață, la sediul Guvernului cu supravietuitorii Colectiv şi cu familiile celor decedaţi. Întâlnirea vine în contextul în care poimâine, pe 30 octombrie, se împlinește un an de la incendiul din Colectiv, în urma căruia și-au pierdut viața 64 de persoane, iar alte 147 au fost rănite.

ACTUALIZARE: Președintele Asociației GTG 3010 a declarat că la întâlnirea cu premierul au participat și ministrul Sănătății și ministrul de Interne și au discutat despre problemele semnalate de Asociație care ar putea fi rezolvate „acum, pe termen scurt”. 

De asemenea, Eugen Iancu a precizat că mici probleme din Sănătate au fost rezolvate, dar că încă mai sunt pași de făcut. 

„Întâlnire relaxată. Noi ne-am expus nemulțumirile noastre. Am discutat despre ceea ce s-a făcut. Au fost de față și ministrul Sănătății și cel de Interne și am încercat să atingem o parte din problemele arătate de evenimentul Colectiv. O parte mică s-au rezolvat. Se dorește în timpul care a rămas, tocmai de-asta am și fost chemați pentru a se vedea ce se mai poate face pe termen scurt acum. Și-a notat (n.red premierul) și va încerca. Dacă ne uităm în Sănătate unele lucruri s-au schimbat, într-adevăr foarte puține și foarte greu. Cu răbdare sperăm să mergem mai departe și să se întâmple niște lucruri pe care noi ni le dorim pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple. Am discutat despre evenimentele pe care le avem noi în perioada asta, spectacole, lansarea memorialului”, a spus Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care a murit în incendiu. 

Președintele Asociației GTG 3010 a spus că visul cel mai mare al membrilor asociației este să construiască un spital în memoria victimelor din Colectiv. 

„Aș zice că planurile Asociației sunt de-abia la început. Sperăm să putem și noi să realizăm ceva. Moartea copiiilor noștri nu trebuie să fie degeaba. Visul nostru ar fi construcția unui spital. Am vrea să punem mâna la construcția unui spital cu o placă gravată cu numele copiilor noștri”, a spus Eugen Iancu. 

La un an de la Colectiv, Asociația GTG 3010 va organiza un mic eveniment în fața clubului.

„Noi duminică, la 22:32 vom aprinde un proiector, un tun de lumină, acum îl instalăm acolo și profit că sunteți aici și aș ruga pe toți patronii de cluburi la 22:32 să țină un mic moment și să ridice pe cer o rază de lumină. Noi o vom face de la Colectiv”, a spus Eugen Iancu. 


 

foto logo colectiv club imagine colectiv ro

În şedinţ de Guvern de miercuri, executivul a decis ca tratamentele efectuate în străinătate de victimele din Colectiv să fie achitate de stat și în următorii doi ani. În prezent, 27 de pacienţi se află în tratament în unități sanitare din țară și străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri