Victor Ponta: E mai uşor schimbi un preşedinte, decât un funcţionar public

Data publicării:
FUNCTIONAR -Mediafax Foto-Luiza Puiu

În acest moment, ştiţi foarte bine, că lucrezi de dimineaţă până seară sau nu faci nimic primeşti acelaşi salariu. Dacă vreţi să sancţionaţi pe cineva, mai uşor schimbăm un preşedinte, să schimbăm vreun funcţionar public, de undeva. Toată lumea e nemulţumită de administraţia centrală şi locală. Lumea pe noi ne consideră responsabili, pe bună dreptate”, a declarat Victor Ponta, premierul României.

Scopul declarat al acestei legi a fost uniformizarea inflexiunilor din sistemul de salarizare al aparatului bugetar. În realitate, scopul este schimbarea statutului funcționarilor publici.

Premierul a calificat drept „inadmisibil” faptul că în Guvern sunt angajaţi care au un salariu chiar şi de trei ori mai mare decât al său.

În ultima perioadă au existat mai multe plângeru venite din partea guvernanților, dar și a prim-ministrului la adresa funcționarilor publici.

Un caz de notorietate este cel în care un funcționar public ar fi publicat în Monitorul Oficial o formă greșită a actului normativ care viza impozitarea cu 85% a plăţilor compensatorii din fostele comisii ale Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri