Sari la conținut

Victor Ponta: „Toți pensionarii să știe că primesc pensiile mărite de la 1 ianuarie, indiferent de discuțiile electorale”

"Din fericire, mai sunt doar cinci zile de campanie electorală. Spun din fericire pentru că și aseară s-a dat un mesaj pentru pensionarii din România că nu li se cresc pensiile. Zicea domnul Iohannis. Și eu vreau să anunț public că deja este adoptată măsura și strategia fiscală-bugetară. Este trecută în calculele bugetare", a declarat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a adăugat că ideea vehiculată în spațiul public potrivit căreia pensiile vor crește cu cât crește economia este "o prostie".

"Legea spune foarte clar, nu se ia în valoare (în calcul — n.r.) creșterea PIB-ului, deși și asta e bună, pentru că avem creștere și anul acesta, ca și anul trecut, ci se face media între rata inflației și creșterea salariului mediu. Deci, legea prevede foarte clar și noi aplicăm legea românească, nu ne dăm cu părerea pe la televizor. Și vreau ca toți pensionarii să știe că primesc pensiile mărite de la 1 ianuarie, indiferent de discuțiile electorale care au loc în această perioadă", a susținut premierul.