VIDEO. 170.000 de sticle cu apă sfinţită, sub nămeți

Data actualizării: Data publicării:
agheasma

Agheasmă lăsată la voia Domnului! Cele 170.000 de sticle cu apă sfinţită pregătite pentru Bobotează la Constanţa au rămas sub nămeţi. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au încercat să le strângă, dar nu au reuşit in totalitate.

Anul acesta, pentru prima oară, constănţenii au luat apă sfinţită fără îmbulzeală. Doar că nu a fost uşor: sticlele cu agheasmă erau prinse sub zăpadă în Portul Tomis.

Paul Greavu, reporter Digi24: După slujba de Bobotează, mii de sticle cu agheasmă au rămas aici, în Portul Tomis. Ele sunt acoperite de gheaţă şi de zăpadă, iar mulţi oameni vin aici să-şi ia măcar un pet.

Localnic: Ce să facem? Mai luăm şi mai ducem la cei neputincioşi care nu pot ajunge aici: bătrâni, vecini, neamuri, nepoţi, strănepoţi.

Pe 6 ianuarie, de Bobotează, gerul aspru şi viscolul au ţinut oamenii departe de biserică. Dacă în mod normal se strângeau peste 10.000 de oameni la slujbă, acum n-au fost mai mult de o sută, cu tot cu preoţi. Aşa că apa sfinţită a rămas neatinsă.

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt la Arhiepiscopia Tomisului: Când gerul se va mai înmuia să sperăm că vom reuşi să o scoatem pe toată, pentru că o parte din aghiasmă e prinsă în gheaţă şi nu poate fi dislocată de acolo.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei speră să recupereze măcar jumătate din sticle - cam 85.000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri