VIDEO. A nins toată noaptea în București. Ce spun șoferii

Data publicării:
capitala zapada

O informare meteo, valabilă pentru toată ţara, anunţă că astăzi şi mâine se va depune un nou strat de zăpadă. Capitala a primit o prognoză specială, în care sunt anunţate ninsori fără întrerupere timp de aproape o zi şi jumătate. Stratul de zăpadă va ajunge la 16 centimetri.

În aceste condiţii, la Bucureşti vin, pentru două zile, foarte mulţi oficiali europeni care vor participa la ceremoniile prin care se marchează preluarea preşedinţiei Consiliului UE.

Cu o mare parte a Comisiei Europene deja ajunsă sau în drum spre Bucureşti, mobilizarea în Capitală a fost una fără precedent. Toată noaptea, maşinile de deszăpezire au curăţat străzile oraşului.

Dumitru Boicescu - şofer de utilaj de deszăpezire: Am dat cu sare. Deocamdată este la negru. Mai dăm un praf de sare, două prafuri, cât este nevoie.

Reporter: Cam câţi centimetri de zăpadă trebuie să fie depuşi ca să puteţi curăţa strada?

Dumitru Boicescu: Trebuie cam doi centimentri

În total au fost pregătite peste 17.000 de tone de material antiderapant.

Șofer: Mai uşurel, că avem noi cauciucuri, dar totusi se miscă din când în când, dacă ai viteză mare. Sub 50 la oră Se merge foarte bine.

Șofer de taxi: E bine, chiar si-au făcut treaba, au dat cu antiderapant.

Reporter: Au fost mai multe comenzi decât în zileel obisnuite?

Șofer de taxi: Nu, normal. Îngheţăm de frig.

Cezara Scutari, jurnalist Digi24: De la primele ore ale serii, în 52 de puncte fixe din Capitală au fost aduse 454 de utilaje de deszăpezire.

Nu a fost o noapte uşoară nici pentru angajaţii firmelor de salubritate trimişi, cu lopeţi şi mături, să cureţe trotuarele.

Odată cu ninsoarea au apărut şi cei care au vrut să profite de ea, oricât de periculos ar fi acest lucru. În Piaţa Constituţiei, câţiva conducători auto au făcut drifturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri