VIDEO. Copil de 3 ani, lovit la creşă de îngrijitoare

Data actualizării: Data publicării:
copil agresat cresa Baia Mare

Caz revoltător la o creşă din Baia Mare, acolo unde o îngrijitoare a fost filmată de o cameră de supraveghere în timp loveşte un copil de trei ani. Incidentul a fost observat de angajaţii grădiniţei, care şi-au anunţat şefii şi pe părinţi. Îngrijitoarea a fost mutată şi a fost propusă concedierea ei.

sursă video: Facebook Atac la Cenzură

În imagini se observă cum îngrijitoarea îl bruschează pe copil în sala unde se află şi alţi micuţi care dorm. După câteva secunde, femeia îl ridică brusc pe cel mic şi îl duce într-o sală alăturată. Aici pare să îl certe pe copil şi pare că îl împinge.

În urma vizionării imaginilor, conducerea creşei a hotărât să o mute pe femeie în alt centru. Comisia de disciplină analizează posibilitatea desfacerii contractului de muncă al îngrijitoarei.

Femeia a fost asistentă medicală la Spitalul Judeţean din Baia Mare şi a fost angajată la creşă în luna martie, pe o perioadă determinată, de un an.

Reacţia Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare faţă de acest caz:

"1. Personalul Creșei nr. 3 a descoperit incidentul în discuție în ziua în care acesta a avut loc, respectiv 19.06.2018, iar în dimineața următoare, l-a adus la cunoștiința conducerii Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare, cu propunerea de mutare imediată a angajatei din incinta creșei la un alt centru din cadrul instituției, pentru a limita accesul acestei persoane la copii.

2. Imediat după ce doamna a plecat din creșă, în dimineața zilei de 20.06.2018, la centrul social stabilit de conducere, directorul creșelor a anunțat telefonic părinții copilului, cu privire la măsura adoptată, chiar în timpul programului de lucru, aceștia arătându-se mulțumiți, atât de măsura adoptată, cât și de rapiditatea manifestată în adoptarea măsurii respective.

3. Menționăm faptul că, persoana care a generat incidentul a fost angajată pe perioadă determinată, începând cu luna martie 2018, prin concurs organizat de Serviciul Public Asistență Socială Baia Mare, comisia de examinare fiind alcătuită din reprezentant al OAMGMAMR și personal de specialitate – medic și asistentă medicală principală. La baza procedurii de angajare au stat toate actele stabilite în mod expres și limitativ de legislația de specialitate în domeniu.

4. Cu titlu de măsuri generale de protecție, fiecare angajat, care intră în contact cu copiii din creșă, efectuează analize medicale bianual, conform cadrului legislativ, fară nicio excepție, inclusiv monitorizare video permanentă și nerestricționată, la dispoziția părinților deținători de parole pentru sistem.

Serviciul Public Asistență Socială Baia Mare a adoptat cu celeritate măsurile care se impun raportat la acest incident. Angajata surprinsă în imagini a fost mutată la un alt centru, pentru ca activitatea ei să nu se mai desfășoare în preajma copiilor până la finalizarea procedurii demarate de Comisia de Disciplină în vederea aplicării sancțiunii propuse de către conducerea instituției, respectiv eliberarea acesteia din funcție. În timpul cercetării disciplinare, angajata s-a prezentat la sediul Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare, prezentându-și demisia. Actul a fost acceptat de conducerea instituției."

Reporter/operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri